Om boltcirklen.. Alt hvad du behoever at vide om boltcirklen for at koebe de rigtige faelge!

Boltcirklen skal du kende, for at vide om en fælg passer til din bil. Når du skal købe fælge skal du angive boltcirkel, og det er svært at vide, hvordan man helt præcist måler boltcirklen. Men det er egentlig ganske simpelt!
Forestil dig en rund stiplet linje, der er præcis, så stor at den krydser midterpunktet i hvert bolthul. Der har du din bolt cirkel!
Du kan læse mere om boltcirklen og andre spørgsmål på GoodGrip.dk
Boltcirklen bruger to forskellige dimensioner. Boltcirklen angiver (1) hvor mange bolthuller en fælg har samt (2) hvilken diameter en boltcirkel har. En boltcirkel kan for eksempel være 4×110. En sådan boltcirkel indikerer et hjul med fire bolte (for den første del af boltcirklens dimension: 4 i dette tilfælde), samt antal millimeter som udgør cirklens diameter (110 i dette eksempel). Denne boltcirkel betyder altså at det drejer sig om fire bolte med 110 mm cirkeldiameter.

Cirkeldiameteren i en boltcirkel er afstanden mellem 2 bolte målt henover navhullet (anvist med rød farve i figuren til højre).
På den fireboltsfælg kan du måle boltcirklen fra bolthullets kant, til bolthullets inderste kant, rakt henover navhullet. Mange biler har forskellige boltcirkler, og derfor passer alle fælge ikke på alle biler. Køb dine fælge på GoodGrip.dk, så kan du være sikker på at fælgen passer og at du får den rigtige boltcirkel!
På en femboltsfælg kan du måle din boltcirkel ved hjælp af følgenede:
• Mål bolthullets diameter = A
• Mål fra den ene bolthulskant til navhulskanten = B
• Tag B-målet og gang det med to
• Mål navhullets diameter = C

Den præcise boltcirkel og diameter af denne boltcirkel bliver så = A+Bx2+C
Sværere var det ikke at måle boltcirkel. Der findes selvfølgelig andre ting end boltcirkel, der afgører om en fælg passer på lige præcis din bil. Ting som beluftningsmål af fælgens bredde, hjulets totale omkreds osv. Alt dette kan du læse om på GoodGrip.dk og på vores dæk og fælgskole.

Velkommen til GoodGrip.dk!
• Vi har altid slagpriser på dæk og fælge (og altid de sejeste og vildeste fælge!)
• Vi har altid et værksted nær dig, som hjælper med montering, hvis du har brug for det (men køber du komplette hjul , sender vi dem gerne hjem til dig, så du kan skrue dem på selv!). Desuden tager vi ansvar for vores værksteder og de tjenester de udfører!
• Vi er meget ivrige efter at alle vores kunder er tilfredse – og vores kundeservice er altid klar til at hjælpe dig! Ring til os og vi vil hjælpe dig både med boltcirkel og fælg spørgsmål!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>