Spar penge på billige dæk, sandt eller falsk?

Spar penge, men på hvilken bekosting?

Eftersom økonomien fortsætter med at være en bekymring for mange, og dagsprisen for at have en bil synes kun at stige, er billister altid på udkig efter steder hvor de kan spare penge på bilen, men skal det også inkludere dækkene?

I de senere år er flere og flere billige dækmærker fra Fjernøsten kommet  til det europæiske marked, og disse lavpris dæk er i mange tilfælde, blevet bedre i kvalitet til det punkt, at de ofte sælges som en stærk konkurrent til de mere etablerede premium-mærker. Fortalere for budget brands siger, at de er lige så gode for den gennemsnitlige chauffør og mener mere at dyre kvalitets dæk er unødvendige. Men de, der fremmer kvalitets dæk siger, at de billige dæk simpelthen ikke levere den ydelse, pålidelighed eller levetid, som du bør kræve til sådan en vigtig del af din bil.

Så hvor efterlader dette så forbrugeren? Får du virkelig det, hvad du betaler for ved kvalitetsdæk? Eller skal du undgå at smide for mange penge efter et kvalitetsmærke, når der er billigere alternativer derude?

Først så lad os se på tilfældet for kvalitetsdæk. Mærker som Pirelli, Michelin, Goodyear, Dunlop og Continental har brugt årtier og milliarder af dollars på at udvikle produkter, der har vist sig at være en succes i alle aspekter, fra motorsport til kraftig industriel brug. Der er ingen tvivl om deres ekspertise og kvaliteten af deres produkter, men nogle gange kan du føle at den høje pris på deres produkter, går til at finansiere deres konstante kamp for at vinde marketing krigen mod deres rivaler. Prisen for reklameringen og marketingen af disse store firmaer er astronomiske, og det skal komme fra deres indtægter, og derfor prisen på deres dæk. Så igen, for at låne en markedsføringstilladelses slogan fra en premium lager, er de overraskende dyre! Dækkene er bilens eneste kontakt med vejen, og der er et overbevisende argument for at sørge for  sikkerhed og pålidelighed over alle andre overvejelser, herunder pris, når du vælger dine dæk.

Budget dæk,  hævder dog ikke at være den bedste tilgængelige, ej heller den mest prestigefyldte. Du kommer ikke til at se deres reklamer under pausen ved Super Bowl eller landskampen, men hvis de bremser din bil inden for en rimelig afstand, når du kører med en rimelig hastighed, betyder det så noget? De anerkendte mærker kan meget vel levere en præstation, der giver dem mulighed for at håndtere kraftig opbremsning ved høje hastigheder, men hvis du er den slags chauffør, der sjældent rammer motorveje og altid efterlader en sikker afstand ville et budget dækket ikke altid være helt tilstrækkelige? I sandhed,. Sandsynligvis ja, men du får virkelig hvad du betaler for ved budget dæk. Ikke bare i form af bremselængden og modstandsdygtighed over for akvaplaning, men også i form af brændstofeffektivitet. De anerkendte mærker har placeret massive investeringer i at producere mere brændstoføkonomiske dæk, især med lanceringen af den nye EU-Tyre Label. Med forskellen mellem de mest og de mindst brændstofbesparende dæk er der så meget som 500 ml per 100 kilometer kørsel, eller 3.100 kr. over 50.000 km kørsel. Dette viser at lavpris dæk efter alt ikke altid er det billigste alternativ.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>