Hold øje med dine gamle vinterdæk !

Vi nærmer os den tid på året, hvor der er tid til at være klar til at skifte fra sommer til vinterdæk. For de fleste bilister , betyder det ikke meget mere end en times arbejde at finde de gamle vinterdæk i garagen og enten smøge ærmerne op og sætte dem på bilen , eller gå til den nærmeste dæk butik, for at få dækkene skiftet . Men spørgsmålet er , hvor mange mennesker tager sig tid til at kontrollere, at vinterdækkene stadig er så sikre som de bør være, og at de har en god sikkerhed på sne og is ?

Den første ting at kontrollere er naturligvis dækkets slidbane. Loven fastsætter, at dækkene skal have en mønsterdybde på mindst 3 mm . Men det er vigtigt at vide, at et dæk med 3mm mønsterdybde har mistet op til 40% af dens bremseevne på våde overflader i forhold til et nyt dæk – så tjek dækkets mønsterdybde ofte og justere din kørsel i overensstemmelse hermed. Husk, at hvis du skulle blive involveret i en ulykke, og har kørt på ulovlige dæk er der en risiko for, at forsikringen ikke gælder .

Alle dæk ældes med tiden, og det gør det gummi der sidder på dækket også efterhånden som årene går . Den gummiblanding af et dæk indeholder antioxidant kemikalier , der forsøger at bremse aldringsprocessen , men der er en udløbsdato på alle dæk  i forhold til hvornår de sidst må anvendes, selvom de ikke er slidt – mange tænker måske ikke over det . Når et dæk kommer ud af samlebåndet , er det dækket med en tynd film , der forhindrer aldringsprocessen i at starte, men så snart du begynder at køre med dækket vil gummiet begynde modningen. Normalt kan man sige , at dækket er frisk i 3-5 år, men ikke mere.

Selv hvis dækket ser godt ud ved første øjekast , er det vigtigt for virkelig at kontrollere dækket omhyggeligt at være sikker. Hertil kommer, holde øje med revner i sidevæggene , hvilket er et tegn på, at gummiet er tørret ud.

Så husk altid at holde øje med tilstanden af ​​dine dæk er , og husk, at det ikke er risikoen værd at antage, at de er OK , bare fordi de var det sidste år!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>