Test af vinterdæk 2013

Auto Bild  er Tysklands mest læste bilmagasin. De har naturligvis også i år lavet en stor test af vinterdæk. De har fokuseret i år på vinterdæk i størrelsen 195/65 R 15, der bl.a. passer til den populære VW Golf.

Testen kigger på ikke mindre end 50 forskellige vinterdæk, hvor man har sortere frasorteret de 35 dårligeste relativt hurtigt og derefter har man taget de resterende og lavet en mere vidregående test af disse.

Testen baseres på flere parametre, herunder køre- og bremseegenskaber på snedækket, regnvåd og tør vej. Alle vinterdækkene er også testet i en simulation af 5.000 km kørte kilometer, i øvrigt en test som Michelin Alpin A4 vandt.

Samlet set var det Michelin Alpin A4 som blev bedst i test, mens Continental WinterContact TS 850 blev nummer to. Kun de to vinterdæk fik højeste karakter, mens fem andre dæk fik næstbedste karakter. Her er de syv vinterdæk, som vandt testen:

  1. Michelin Alpin A4
  2. Pirelli W 210 Snowcontrol 3
  3. Continental WinterContact TS 850
  4. Bridgestone Blizzak LM-32
  5. Nokian WR D3

Alle vinterdæk i ovenstående test var i størrelsen 195/65 R 15. Se hele testen her.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>